Monday, April 30, 2012

yang namanya hiking itu....

Assalamualaikum :)


there had been a long time since i don't update my blog.
2 months perhaps? hehe
tak tahu kenapa xupdate. padahal ada je benda yang boleh dikongsi.
untuk kebaikan bersama :)


semalam, ada join hiking dengan clasmates.
kat bukit tabur, taman melawati.dekat je ngan uia.
smpai puncak, still leh nmpk uia yang berbumbung biru tuu. hehe
penat.penat.penat. aktiviti ni memang kena tahan lasak.
calar balar badan tu biasalah.tapi perempuan kan pkai lengan panjang.so,xd nya tangan nak calar.tapak tangan ye. hihi
sementara nak sampai puncak tu.dalam hati da pesan siap2.

' memang ni akan jadi kali pertama dan terakhir la panjat bukit , hiking bagai ni.'

punya lah rase macam lama betul nak smpai atas.badan kaki semua da penat ni. hihi
altiviti sesuai la dengan lelaki.budak laki panjat sekejap je, da smpai atas.
yang perempuan dok terkial-kial lagi.

' eh, kaki ni nak pinjam kat mna ea?takpe ke pegang kat akar ni?' :D

see.how different Allah create us as a human :)

antara halangan yang dirasai masa hiking tu :

bila da nak sampai atas,tekanan udara tinggi. so, tbe2 xdapat kawal diri.sesak nafas sekejap.pegang dada.perut terasa mual.berputar. dan................................
 *vomited :D

time kasih sebab bagi vick,tissue, mineral water to me.as the simple but nice treatment ;)
dan xpasal2, dapat gelaran naga = ='

lebam kat kaki tu biasa.dapat ase pingang ke kaki mcm paralyse. padahal bukan ap sgt pon.da xlarat je.hihi

lepas da hiking p mandi air terjun.part ni paling suka sebab suka air terjun.tenang,sejuk,best. :)

lastly, Allah's creations are SubhanaAllah.




gambar empangan air :)



 subhanaAllah :)


  konon capture mcm pkai dslr lah.tpi hp nokia je pon = ='


  yang kat sana tuu,baru real puncak.

tuuu.. nmpk x uia kat hujung sna? :D belakang bukit.





sekian cerita hiking yang indah : Nur Syahirah Shamshulsakri :)

wassalam.



2 comments:

  1. hehe, cantek sya.
    entry ko kemas :)

    ReplyDelete
  2. hehe.time kasih :D
    kemas ea? masyeh. *malu2 la shaye.hihi

    ReplyDelete